Web
Analytics

Manieren om invloed uit te oefenen.

Hieronder een stappenplan in tien punten:

  1. Kijk naar de mate waarin je voor jezelf opkomt. Je assertiviteit. Wees je bewust hoe je dit af kunt stemmen in jouw persoonlijke situatie. Een voor jou onprettige situatie vermijden kan een optie zijn, maar wees je bewust van de prijs. En dit geldt ook andersom. Natuurlijk kun je heel assertief gaan doordrukken, maar ook dit zal iets gaan kosten. Schat dit voor jezelf in , in je eigen persoonlijke situatie.
  2. Kijk naar de mate waarin je opkomt voor het belang van de ander. Je coöperativiteit. Ook hierin is weging van belang: in sommige situaties loont het de moeite om het belang van de ander zwaarder te laten wegen. Maar in andere gevallen juist niet. In de training keken we naar de verschillende situaties.
  3. Bedenk wat de voor- en nadelen zijn van het sluiten van een compromis. Bij een compromis doe je beiden water bij de wijn. Dat betekent dat je beiden niet helemaal krijgt wat je zou willen. Als een redelijke oplossing goed genoeg is, kun je hiervoor kiezen. Maar maak een bewuste keuze, anders krijg je later spijt dat je niet alles eruit hebt gehaald.
  4. Bedenk of er tijd en draagvlak genoeg is om eruit te komen via samenwerking. Deze methode kost veel tijd, en die moet er zijn. In de loop van het proces zul je wellicht meerdere gesprekken moeten voeren. Als de beslissing snel genomen moet worden, kan deze optie te tijdrovend zijn. Als de tijd er wel is, kan deze oplossing veel bieden, omdat het een win-win situatie is, als je het goed doet.
  5. Voordat je alle argumenten over en weer gaat gooien, kijk verder dan je eigen standpunt. Kijk verder dan het standpunt van de ander. Kijk naar het dieperliggende belang. Van de ander, als ook van jezelf. Het komt zeer regelmatig voor dat daar een overlap zit. Vanuit die overlap kun je naar een win-win situatie komen.
  6. Bedenk wat de hiërarchische verschillen zijn. Sommige mensen gaan ,ongeacht hun status, boven de ander staan. Dit roept gemakkelijk strijd op.. Als je de belangen van de ander wilt leren kennen, is het noodzakelijk om goed te luisteren naar het verhaal van de ander, doorvragen te stellen en een samenvatting te maken.

0
0
0
s2sdefault