Web
Analytics

Stralend falen, female leadership advanced

Het lijkt er soms wel op dat vrouwen behoorlijk perfectionistisch kunnen zijn en zichzelf behoorlijk op de kop zitten als ze een fout maken. Dit geldt zowel prive als op het werk.

Laatst hoorde ik van mijn zus over het organiseren van een kinderfeestje: eerst zorg je dat je een app groep maakt met de ouders van genodigde kinderen erin en dan kondig je het feestje aan, zodat de datum vast bekend is en je dit eventueel nog kunt wisselen. Dan verstuur je de echte uitnodigingen. Dan is het feestje en moeten er foto’s gemaakt worden, waaruit blijkt hoe leuk het feestje is. Dus gelardeerd met grappige teksten. Na het feestje gaan de ouders appen hoe leuk hun kroost het gehad heeft en dan app jij natuurlijk weer hoe leuk het was dat die kroost er was. Als je in dit proces een foutje maakt, namelijk je reageert niet, komen daar vaak vragen over.

Ook op het werk loopt het zo, ik hoorde van een dame ze zulk goed werk wilde afleveren dat ze uren bleef om het nog verder te verfijnen. Haar werk zag er pico bello uit, maar ze was zelf helemaal niet tevreden en kon wel huilen. Ze wilde het zo goed doen dat er geen enkele aanmerking op zou kunnen komen.

Zo leggen we de lat wel heel hoog voor onszelf! In de training Female Leadership Advanced is een van de onderdelen: mogen falen en blijven stralen.

We kijken met elkaar wat falen doet met ons en hoe we er met humor mee om kunnen gaan. Natuurlijk maken we fouten, maar dat maakt ons mens. Het enige wat we kunenn doen, na de fout is stoppen en corrigeren. Als we dat met gratie kunnen, kunnen we ook van anderen accepteren dat niet alles altijd in een keer goed gaat.

Mogen vrouwen en dan vooral vrouwelijke leiders minder fouten maken?

Wat denk jij dat de publieke opinie is?

0
0
0
s2sdefault