Web
Analytics

Trekken aan een paard?

Er zijn verschillende manieren van leidinggeven. Tijdens een workshop die ik afgelopen weekend volgde, kon ik dat letterlijk voor me zien aan de hand van het leiden van paarden. Je kunt eraan trekken, je kunt met een zweepje in de weer, je kunt het vriendelijk, dwingend, uitnodigend doen.

Ik sprak over leidinggeven met een vrouwelijke ondernemer en zij zei: “vrouwen hebben het idee dat ze net zo moeten leidinggeven als ze mannen zien doen. Ze verliezen daarbij vaak zichzelf en ze doen het ook nooit goed.”. Ze vertelde over haar verleden: waarin ze jarenlang leidingggevende is geweest. Of ze was te zacht, of ze was de bitch. Het is tijd dat vrouwen op hun eigen , originele en authentieke wijze gaan leidinggeven. Wat jouw eigen, originele en authentieke manier is, daar kun je alleen maar achter komen door er helemaal in te duiken. Het is heel behulpzaam als je jezelf kent, ook al klinkt dat nogal cliche. Als je weet wanneer je geirriteerd wordt, is dat handig. Dat kun je eventueel vermijden. Als je weet waarom je geirriteerd wordt, is dat nog handiger. Dan kun je uitpluizen of deze kennis, die vroeger ontstaan is, inderdaad nog houdbaar is. Of dat je deze kennis tegen het licht moet houden, en er andere kennis voor in de plaats zetten. De manier waarop we reageren is heel vaak ingegeven door eerdere ervaringen. Het komt regelmatig voor dat je reageert op een manier die helemaal niet past bij wie jij wilt zijn. Het komt regelmatig voor dat je automatisch reageert, terwijl dat op deze situatie helemaal niet van toepassing is. Het komt regelmatig voor dat je later op je eigen reactie terugkijkt en daar niet tevreden over bent.

In female leadership advanced kijken we wat jijzelf meebrengt, vanuit je waarden en normen en de manier waarop je gevormd bent. We ontdekken wat je wellicht los kunt laten en hoe je op een gezonde manier vast kunt houden. We gaan in op zeer verschillende vormen van leiderschap.

0
0
0
s2sdefault