Web
Analytics

Vrouwelijk leiderschap genereert succes!

Gisteren in het nieuws: een bekende Nederlandse politicus stelt in een buitenlandse krant dat vrouwen niet zouden moeten werken, maar thuis moeten blijven en voor de kinderen zorgen. Even voor de duidelijkheid, gisteren in 2019!

Behalve dat het een stap terug is in de tijd, wil ik in dit blog kijken waarom dat een slecht idee is.

Vrouwelijk leiderschap genereert succes! Waarom? Vier redenen:

  1. De Erasmus universiteit heeft onderzoek gedaan naar winstgevendheid van bedrijven met vrouwen aan de top. Wat blijkt? 70% van de bedrijven die een of meer vrouwen aan de top hebben zijn winstgevender dan bedrijven met alleen mannen aan de top.
  1. Vrouwen zijn eerder geneigd om te delen en te overleggen bij probleemsituaties. Dat betekent dat ze meer draagvlak creëren voor een gezamenlijk doel

*Ingrid Thijssen, CEO Alliander zegt hierover: “ De kunst als leider is helder te zijn over wat je wilt bereiken. Je geeft kaders mee, zet goede mensen in en laat hen zelf oplossingen verzinnen. Wat ik probeer te doen is op output sturen. Dan geef je de richting aan, niet de oplossingen.” “Je moet niet teveel petsen uitdelen, daar leren mensen niet van. Ik probeer juist waarderend te luisteren”

  1. Het credo dat veel organisatie-adviseurs gebruiken is: hard op de inhoud en zacht op de relatie. Het blijkt dat vrouwen aandacht hebben voor de mens achter het resultaat. Dit zorgt voor respect en vertrouwen waardoor de creativiteit gaat stromen.

*Pamela Boumeester, voormalig directeur NS reizigers zegt hierover:” Er is niet één waarheid , er zijn duizenden werkelijkheden. Wil je iemand begrijpen, dan zul je een beetje moeten weten wat zijn werkelijkheid is. Ik heb ooit een manager onder me gehad, die heel goed was met zijn ondergeschikten, maar niet goed door de bocht kon met zijn leidinggevenden en collega’s. Wat bleek? Hij kwam uit een heel klein dorpje in Brabant. In zijn omgeving was hij de enige die gestudeerd had. Hij had daar de rol van degene die alles wist. Hij was dus gewend om met mensen om te gaan waaraan hij “superieur” was”

  1. Vrouwen brengen een gezonde balans tussen competitie, vriendelijkheid en zakelijkheid.

*Maartje Bouvy, voormalig CEO van o.a. Rituals zegt hierover: “het hierarchische, daar geloof ik minder in. Leiders moeten een beetje creatief zijn en vooral de humor niet vergeten. Ik ben het eens met de uitspraak van Josephine Green, die stelt dat leiderschap, zoals dat nu bestaat zal verdwijnen”

* Citaten van interviews : Bert Overbeek- “Voer voor jonge bazen”

0
0
0
s2sdefault