Web
Analytics

Krachtig vrouwelijk leiderschap.

Herken je dit?

Als vrouw zit je soms in een vreemde positie. Als je vriendelijk bent, zeker in een leidinggevende situatie, dan ben je te soft. Stel je je krachtig op, dan ben je een kenau.

Vrouwen worden geroemd om het feit dat ze emoties een belangrijker plaats geven in de interactie en conversatie dan mannen. Het gevolg hiervan is dat vrouwen betekenisvollere relaties creëren. Het hebben van zinvolle relaties binnen de werksituatie is van grote waarde. Tegenwoordig is het credo: “niet de tent, maar de vent” en de vrouwelijke variant hiervan: “ niet het gebouw, maar de vrouw” Op werkplekken is gunnen een belangrijke factor, evenals vertrouwen en betrokkenheid. Dat is een mooie voorsprong die vrouwen daar hebben.

Maar let op! Vrouwen worden tevens minder serieus genomen,juistdoor het feit dat ze emoties een belangrijker plaats geven. Omdat de manier waarop mannen communiceren ‘zakelijker’ is en het meer gaat om informatieoverdracht, worden vrouwen als ‘gevoelig’ en ‘zacht’ gezien. En daardoor lijken vrouwen daadkracht te missen. En de vrouwen die WEL daadkrachtig zijn, worden daar ook op afgerekend. Dan wordt de vrouw als minder vrouwelijk (manwijf) gezien.

Hoe kom je nu uit deze spagaat?

Bij de training Vrouwelijk Leiderschaponderzoek je de eerste dag al waar jouw comfortzone zit, en hoe je jezelf wat kunt stretchen voor een beter resultaat. Daarnaast ontdek je welke manier van leidinggeven je hebt. En nog belangrijker: welke andere vormen van leidinggeven er zijn, en op welk moment je welke vorm het beste kunt inzetten. Je krijgt inzicht in datgene wat nodig is, en er zijn genoeg momenten waarop je kunt oefenen met een andere leiderschaps’taal’ dan je gewend bent. De bedoeling hiervan is dat je

  • weet dat er verschillende manieren zijn
  • bewust bent van jouw manier van reageren op de leiderschapsstijl van een ander
  • wendbaar wordt in het inzetten van verschillende stijlen
  • vanuit je eigen kracht met succes leiding geeft.

Als je dit zo leest, ben je misschien bang dat je jezelf geweld moet aandoen en dat je je anders voor moet doen dan je bent. Daar zijn twee dingen op te zeggen. Aan de ene kant: als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. En dat is in dit geval dat vrouwen nog steeds schrikbarend achter lopen op mannen als het gaat om leiderschapsposities. Het BLS ( Bureau of Labor Statistics) berekende in maart 2017 dat vrouwen die voltijds werken gemiddeld 19,2% minder verdienden dan mannen. Zie grafiek)

Aan de andere kant: jezelf geweld aandoen is nooit een goed idee. We moeten af van het feit dat vrouwen op eenzelfde manier zouden moeten leidinggeven als mannen. Het gaat hierbij om authenticiteit! In de training Vrouwelijk Leiderschapbesteden we daar veel aandacht aan. Zo zul je ontdekken dat nieuw gedrag ook ‘eigen’ kan worden en dat je ver weg blijft van trucjes. Het resultaat is dat je succesvol bent in het geven van leiding aan vrouwen en mannen.

Wil je meer weten over de training, gegeven door Frank Engelen en Else Hendriks, stuur een mail.

Deze training wordt ook aangeboden voor vrouwen in overheidsfuncties op de website van Segment: www.segment.nl

0
0
0
s2sdefault