Web
Analytics

Sociaal Vrouwelijk Leiderschap

Herken je dit?

Je wilt gewoon een hele goede leidinggevende zijn en wordt een beetje moe van die hele discussie over mannelijke versus vrouwelijke leiders. Alsof het zo belangrijk is of je man of vrouw bent. Daarnaast vind je het ook wel vreemd dat er nog steeds veel meer mannen aan de top zijn. In eerste instantie ben je geneigd te denken dat vrouwen dan maar niet zo moeten zeuren. Maar in tweede instantie ga je dat zelf misschien vanbinnen ook doen: als er meer vrouwelijke studenten zijn, als vrouwen beter presteren in de verschillende opleidingen, dan zouden ze toch ook makkelijker aan de top moeten kunnen komen? Een grappig weetje, nu we het toch over opleiding hebben: Het mannelijke brein is groter dan dat van een vrouw. De hersenen van een man zouden tussen de 8% en 13% omvangrijker zijn dan de hersenen van een vrouw. Leuk voor de mannen! Maar leuk voor de vrouwen: dat maakt mannen niet intelligenter dan vrouwen! 

In de training Vrouwelijk  Leiderschap gaan Else Hendriks en Frank Engelen in dag twee aan de slag met het thema sociaal vrouwelijk leiderschap.  In het vorige blog heb je kunnen lezen dat vooral dat sociale aspect vrouwen kwetsbaarder maakt voor afkeuring. Het lijkt er soms op dat vrouwen nogal mannelijk zouden moeten worden om een goede leidinggevende te zijn. Hierbij een tweetal reacties van mannen op de stelling dat vrouwen halve mannelijke leiders moeten zijn:

FvdH: ‘als je jezelf verliest, doe je het in principe nooit goed.’

BK: ‘(…)Bovendien hebben we er dan niks aan als meer vrouwen in topfuncties komen. Het zou juist waardevol zijn als er meer vrouwelijke vrouwen in de top komen. Anders blijven het mannelijke leiders, maar dan in een andere gedaante.’

In het werk als leidinggevende kun je ook veel last hebben van belemmerende gedachten. Wat deze mannen verwoorden zijn juist heel behulpzame gedachten. In dag twee pluizen we deze twee soorten gedachten uit, en je zult ervaren wat de verschillende gedachten met je doen.  Je zult ervaren wat een debat doet, wanneer je competitief wordt en hoe je dat kunt inzetten voor de meeste kans op succes. Een ander belangrijk thema van dag twee is beïnvloeden. Als je niet de formele macht hebt, hoe beïnvloed je mensen dan? En als je wel de formele macht hebt? Welke vormen van beïnvloeden zijn er, en welke passen bij jou? Van wie uit de groep kun je nog wat leren? Welke vorm van beïnvloeden heb je nog nooit toegepast, en waarom niet? Misschien ben je er wel verrassend goed in!

Dit blog is ook te vinden op www.segment.nl bij Specials en de Vrouwelijk leiderschap.

0
0
0
s2sdefault