Motiveren van jezelf, Vijf Tips!

Vandaar dit blog over motiveren. Het blijkt dat je zelf van alles kunt doen om je slagingskans te vergroten. Elk moment is een unieke kans om jezelf of anderen te motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Tip 1: Schrijf je doel op. Maak je doel zo concreet mogelijk. Soms is dat gemakkelijk: je wilt als ondernemer een bepaalde omzet generen. Schrijf dan op wanneer je welk bedrag op welke rekening wilt zien staan. Soms is het lastiger om concreet te zijn:het kan zijn dat je jezelf wilt motiveren om geduldiger te zijn. Beschrijf de situaties waarin je normaal gesproken ongeduldig wordt, en hoe je dat gaat veranderen.

Tip 2:Schrijf op hoe je je voelt na het behalen van je doel. Ik voel me rijk na het behalen van de nieuwe omzet. Of:ik voel me krachtig als ik mijn geduld heb bewaard.

Schrijf hierbij wat anderen aan jou kunnen zien als je je doel hebt bereikt.  Misschien:  ik loop rechterop,  ik kijk mensen vriendelijk aan, of  ik geef meer weg.

Tip 3: denk na over de hobbels die je gaat tegenkomen. Het is zeker dat het niet altijd van een leien dakje gaat. Door vooraf na te denken over de hobbels, en meteen een strategie te verzinnen om daarmee om te gaan, geef je jezelf de kans om makkelijker te herstellen na een terugval.                                                                                                               Als mijn omzet in het 3ekwartaal terugloopt, weet ik dat het 3ekwartaal lastiger is door de zomervakantie, dus de extra vrije tijd besteed ik aan acquisitie. Hierdoor vergroot ik mijn kans op een heel succesvol 4ekwartaal.                                                                                                                                                                                                                                                       Of:Als de kinderen heel druk zijn, vind ik het moeilijker om mijn geduld te bewaren. Op zo’n moment ga ik even de kamer uit, om mezelf te herpakken. 

Tip 4: Zorg voor back-up. Deel een aantal ondersteunende mensen je ideëen mee. Op de momenten dat het tegenzit, kun je bij hen aankloppen voor extrinsieke motivatie. Ook kunnen zij de functie van Stok-achter-de-deur vervullen, als dat voor jou nodig is.     ”help, ik moet een heel lastig gesprek voeren met een nieuwe klant. Ik zie er erg tegenop, maar dit heeft wel met mijn doel voor een hogere omzet te maken! Ik mail over een uur hoe het afgelopen is”

Tip 5. Vier je succes!! Een belangrijke tip. Veel mensen vergeten dit, en zijn al weer onderweg naar de volgende mijlpaal die ze zichzelf hebben gesteld. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Op het moment dat je je successen viert, en je daar meer aandacht aan besteed, zullen je successen ook groeien. Deel deze successen met mensen, zodat ook zij er aandacht voor hebben. Misschien inspireer je hen wel om ook hún successen te vieren, en zo komt er nog meer aandacht voor succes! Het vieren van je succes kan op vele manieren. Een ochtendje vrij nemen en naar de sauna gaan, ergens een goede cappuccino drinken, een mooie bos bloemen. Waar word je blij van? Blijdschap moet je uitvergroten. Maak je blijdschap om het halen van je doel, nog groter door jezelf een extraatje te geven.

 

0
0
0
s2sdefault