Mevrouw M. vertelt:

Ik ben geboren in 1933 in S. Mijn vader was rijk en was ook geboren in S. Mijn moeder is geboren in Heidelberg in Duitsland. Ook zij kwam uit een rijke familie.

Ik geef zelf niet om rijkdom en heb een hekel aan arrogante mensen. Je moet tegen iedereen aardig doen.

In de oorlog was het wel een probleem dat mijn moeder Duits was, want ik mocht toen niet bij vriendinnetjes spelen. Ik heb wel op school gezeten, maar ik kon niet goed leren.

Ik heb later in een winkel gewerkt, maar mijn toenmalige verloofde vond dat niet goed genoeg en toen heeft hij een baan als typiste voor me geregeld op kantoor. Die verloofde was een moeilijke man en daar ben ik niet mee getrouwd. 

Mijn man heb ik leren kennen op dansles. Ik wilde daar helemaal niet heen, maar omdat mijn vriendin aandrong ben ik er toch heengegaan en zodoende heb ik mijn man leren kennen.         Ik kreeg twee zoons met hem. Mijn man heeft miniatuur-huisjes gemaakt. Hij was enorm handig. Ook hij was niet makkelijk: hij duldde geen tegenspraak. Dus ik zei niets.

Mijn oudste zoon is naar Nieuw Zeeland verhuisd. Hij vond de hondenpoep hier zo vies en dat is een heel schoon land. Hij woont er al 33 jaar.

Mijn andere zoon woont hier vlakbij. Ik heb nog 2 kleinzoons, kijk daar hangt een foto. Maar op die foto is het nog een jongetje en hij is nu al 23, maar hij lacht altijd.

Ik heb ook beroemde familie. Daar is nog een boek over geschreven. In 18-zoveel heeft een overovergrootvader van mij mensen gered uit zee. Daar is hij zelf bij om het leven gekomen.          Hier is een boek met een stamboom van gemaakt. Kijk, ik laat hier de foto’s zien. Zie je wel: hier sta ik op mijn trouwdag. Knap was ik he?

Ik heb het hier erg naar mijn zin. Maar ik ben wel verlegen. De verzorging is netjes en vriendelijk en precies. Ik hou van dit soort gesprekken, daar knap ik enorm van op.