Skip to main content

Organisatie opstellingen

Wat is een organisatie- opstelling?
In een organisatie-opstelling wordt vaak een organisatie opgesteld. Dit kan een bedrijf met werknemers zijn, maar ook een eenmanszaak. Deze opstelling wordt gedaan als er vragen zijn op werkgebied. Dit kan op verschillende manieren, zowel met daadwerkelijke personen als met symbolen.

Hoe begeleidt Else een organisatie opstelling?
Ik werk op dezelfde zorgvuldige manier als bij familie-opstellingen. Het verschil is dat een organisatie opstelling vaker zakelijk van karakter is. Ook hier geldt: Ik zorg ervoor dat de vraag voor we beginnen zodanig scherp is, dat we kunnen werken met datgene waar de inbrenger ook wat aan heeft. Ik ben zorgvuldig en ik combineer respect voor mensen met helder zien en vertellen wat er in de opstelling is. Ik heb inzicht in de processen die spelen.

Waar moet ik aan denken bij een organisatie-opstelling?
Een voorbeeld: "Consultant V begeleidt een fusie traject. Het is een ervaren consultant, maar hij heeft nu toch een vraag waar hij tegenaan loopt. We kijken wat de invloed is van de diverse mensen uit de 2 bedrijven die samengaan. Dan blijkt dat er duidelijk 1 persoon uitspringt, als het om invloed gaat. Dit is niet behulpzaam voor het soepel verlopen van de fusie. De balans in de organisatie is hierdoor uit verhouding Als de balans in de opstelling hersteld wordt, geeft dat een enorme impuls om de fusie soepeler te laten verlopen."

Met welke zaken kan ik in een organisatieopstelling terecht?
Hoe word ik zichtbaarder in mijn werk (mijn kwaliteiten, werkervaring komt niet uit de verf) Wat is de beste plek voor mij? Moet ik blijven of moet ik weggaan? Waarom is de functie van ... in ons bedrijf lastig in te vullen? Waar moeten we op letten als we fuseren met x? Hoe verhouden we ons tot onze visie en missie? Als zzp-er meer zicht krijgen op (on)mogelijkheden, We hebben nu al zoveel aandacht besteed aan .... en toch loop het niet. Wat nu? Wat kunnen we als bedrijf, als individuele werknemer nog verbeteren? Hoe kunnen we hechter werken als team